marți, 22 mai 2012

Dragostea daruieste si il slujeste pe cel iubit

“Mai mult decat orice, dragostea daruieste. Daruirea este pentru dragoste ca hrana pentru cel infometat. daruirea este modul in care dragostea se exprima. “Atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Sau Fiu “. Asa incepe cea mai cunoscuta afirmatie din Scriptura.

Daruirea este dragoste cu caracter. Fara faptele slujirii, dragostea nu are coloana vertebrala, nu are pe ce se sprijini.

Dragostea de tip eros gaseste ca daruirea este usoara in primul stadiu. Felicitarile, florile si masajul la picioare curg fara efort, ca Nilul. Torentul timpuriu al sentimentelor sustine toate aceste gesturi. Aceste sentimente sunt ca niste propte emotionale, insa mai devreme sau mai tarziu ele trebuie inlaturate. S-ar putea ca eros-ul sa daruiasca,insa acest lucru se intampla doar atunci cand el se asteapta la o rata de schimb rezonabila.

Testul dragostei este ca ea daruieste chiar si atunci cand nu se asteapta la o rasplata.


Anne Lamott a scris despre un baiat de 8 ani care avea o sora mai mica decat el, pe cale sa moara de leucemie. I s-a explicat ca fara transfuzie de sange, ea se va stinge. Parintii l-au intrebat daca ii pot face un test de sange, pentru a vedea daca sangele lui este compatibil cu al ei. Fireste ca el a fost de acord. S-a facut testul si a iesit pozitiv. Apoi l-au intrebat daca vrea sa-i dea surorii lui o jumatate de litru din propriul sange, aceasta fiind singura ei sansa de supravietuire. El le-a spus ca trebuie sa se gandeasca in timpul noptii si ca le va da raspunsul a doua zi.

In ziua urmatoare, el le-a spus parintilor sai ca este dispus sa doneze sangele. L-au dus la spital; si a fost culcat pe o targa langa sora lui de 6 ani. Amandoi au fost conectati la perfuzie. O asistenta a extras o jumatate de litru din sangele baiatului si i-a facut fetitei transfuzia. Baiatul statea in liniste, in timp ce sangele care avea sa-i salveze sora picura prin tubul perfuzor, pana cand doctorul a venit sa il vada. Atunci, si-a deschis ochii si l-a intrebat: “Cat mai este pana incep sa mor?

Dragostea nu este pe deplin dragoste pana cand nu se daruieste.

(O dragoste mai presus de ratiune-John Ortberg)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu