Pagini

joi, 6 iunie 2013

Schita de ganduri

Incep prin a impartasi un citat din cartea "Linisteste-mi inima ingrijorata" si este un citat ce expune perspectiva a doua femei: 
"Doua femei priveau printre ale temnitei zabrele. Una zari nori, cealalta cerul plin de stele." 

O perspectiva ce te pune putin pe ganduri si te pune sa te intrebi oare tu cum privesti ceea ce gandesti... Ce frumos ar fi sa tii minte asta:
 "greul nu mai pare atat de greu atunci cand intervine Dumnezeu" *. 
Multi insa privesc dintr-un alt unghi, ca acesta: 
"Există oameni care încearcă sa găsească echilibrul între rău si bine ... Prea bine!...doar o perioadă pare bine..."* dar continuarea...:  "E amagitor....pentru ca stiti bine, nu există echilibru între rău si bine, ci există echilibru doar in Hristos... ce bine!"* (*citat din "iarta-ma Doamne", pasaj de ganduri, S.N.)


Am avut pe parcursul vietii momente minunate, momente triste, momente de incercare pe care le-am intampinat..., momente in care am trait alaturi de oameni si am avut de invatat din povestea lor... Dar am mai invatat ca nu se opreste totul aici... Ba chiar, oricat ai invatat pana intr-un anumit moment .. tot gresesti. Insa azi, un prieten mi-a trimis un citat care i-a atras atentia: "toate plusurile, greselile sau minusurile tale, exista la tine ca sa se potriveasca planului minunat pe care il are Dumnezeu cu tine." Intr-adevar, cea mai mare greseala este sa te complaci in greselile tale. A te complacea intr-o greseala inseamna sa o accepti dupa care a doua oara devine ceva constient, pacat. De multe ori auzim "din greseli invatam", ideal ne-am dori sa invatam din greselile altora sa nu gresim noi..., dar nu prea se poate acest lucru. Am gresit, ne pocaim de greseala, invatam, mergem mai departe mai intelepti.  

Ideea acestor ganduri este ca in viata noastra apar oameni, dar fiecare om apare cu un scop in viata ta si iese cu un scop, daca trebuie sa iasa. As vrea si poate ca viitor "proiect" am sa proiectez urmele pasilor lasate de oamenii alaturi de care am trait, am crescut, i-am intalnit si poate au disparut.

Oameni sunt multi care apar in viata ta, dar prieteni poate nu ai numi nici macar unul.  Eu pot spune ca am macar  un prieten si pentru acest lucru sunt binecuvantata, pentru ca e de la Domnul. Astazi am putut petrece un timp minunat in care am descoperit ca poti gasi fericirea marunta daca o cauti. O zi faina, geniala. O zi care pregatea o escapada departe  s-a schimbat in cateva minute intr-un moment mai special, alaturi de oameni speciali. O zi in care am fugit dupa soare si l-am gasit, iar mai apoi dupa ce soarele si-a indeplinit misiunea, a facut loc pentru o alta dorinta, asteptarea ploii... S-au implinit amandoua! O zi in care verdele in adolescenta lui se lasa inconjurat de albastrul senin al cerului, dar accepta si provocarea norilor jucausi ce alearga de la un capat la altul! O zi care arata puterea motivului bucuriei marunte! 

Lasa-te provocat de gandul de a gasi cat mai multe motive de bucurie marunta in fiecare lucru pe care il faci intr-o zi! E greu, dar se merita! 
Pentru oamenii speciali de azi: Sunteti oamenii minunati din viata mea! Oamenii care prin viata lor creeaza povestea vietii mele! Sunteti un condei al bucuriei in inima mea, acolo unde ati lasat amprenta valorii voastre! Fiti binecuvantati!!!












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu