Pagini

marți, 5 februarie 2013

Lectii despre: a multumi, a darui, a iubi, a te bucura, a te ruga...


..... A fost un moment



*  Vreau însă să încep prin a vă spune promisiunea zilei de azi: „ Eu îți șterg fărădelegile ca un nor, și păcatele, ca o ceață: întoarce-te la Mine, căci eu te-am răscumpărat.” Isaia 44:22

  Noi am primit în dar și fără plată această scumpă răscumpărare. Cum ne raportăm noi oare la această dovadă de iubire? Hai totuși să te pun într-o altă situație. Astăzi am observat și învățat cat de important e sa primești macar un multumesc de la persoana căreia i-ai daruit ceva din toata inima ta  și  atât cât ți-ai permis.
 Dacă primești ceva, deși nu îți place nu înseamnă ca pe viitor nu-ți va fi de folos sau deși nu îți place, măcar multumește și accepta-l pentru ca acela ce ți-a daruit a avut această intenție din toata inima lui.

A fi mulțumitor mă mai duce cu gândul la ceva. Ce-ar fi să ne provocăm la ceva ce te va împlini sau măcar o vei lua ca pe o experiență?

Îmbină maturitatea cu esența vieții de copil. Ce poate însemna asta?
  1. Un copil se duce la parintele lui și îi spune cu toată încrederea ceea ce îl doare, ce l-a rănit, ce l-a bucurat, ce desen frumos a facut, pune tot felul de intrebări marunte dar cu cea mai mare importanță , toate acestea le adresează parintelui... omul care este celmai aproape, omul care nu îl va răni, omul car eîi arată iubire necondiționată, omul care pentru el deține răspunsul tuturor întrebarilor.
    Ce putem învăța de aici?- Ca niște copii să ne îndreptam mereu privirea în sus, să alergam la cruce, sa ne plecăm genunchii și să stam în părășie stransă de Tatăl nostru, Domnul Isus Hristos... În El să ne punem toata încrederea pentru că El are toată puterea în toate lucrurile.. stai langa El în necaz , dar și bucurie... în cea mai mare durere, dar și cel mai important eveniment din viața ta.... Și ca un copil, vino la Domnul cu toată sinceritatea ta... știind ca El e mare și lasă-L să fie mare, iar tu ești mic și micșorează-te înaintea Lui.

2. Un copil știe să se bucure de lucrurile marunte ale vieții. Un zâmbet pe care i-l daruiești pentru el înseamnă atenție și el îți întoarce iubire. Copilul iubește necondiționat, fără prefăcătorie, fără teamă de a fi rănit...
   Iubește și tu sincer, chiar dacă ești călcat în picioare de cei mai apropiați dar niciodată nu îi părăsi... și Domnul te-a iubit când tu ți-ai bătut joc de El, când nu i-ai dat valoare în viața ta... când pentru tine era un nimic..., dar El tot a murit pentru tine ca să fii iertat si să te răscumpere de la moarte... El nici atunci nu te-a părăsit ...ce altă dovadă de iubire mai vrei?
  Bucura-te de orice mic dar fara mare valoare pe care il primești ... odata această bucurie va valora mai mult decât orice altă valoare...
  Zâmbește mereu , nu știi niciodată când vei fi surprins de ce ți se poate întoarce ca un boomerang în schimb...

3. Un copil niciodată nu va sta locului și mereu își va căuta o activitate, și mai ales se lasă și dirijat de părinte spre activități constructive...
   Fii un copil educat... Ascultă de călăuzirea ce o primești de la Domnul prin Duhul Sfant și Cuvântul Său, Biblia... Citește-o și copilul de Rege din tine va crește. Fii acel copil de Rege, care mereu își face de lucru. Iar ceea ce începe duce la bun sfarșit... Folosește timpul pentru Domnul, pentru ceilalți, pentru tine...

4. Un copil insistă în a cere ceea ce își dorește. Ai un Tată și un Dumnezeu atotputernic... insistă la el cu cereri și rugaciuni... El le ascultă și le împlinește,dar te rog nu uita, ca un părinte la timpul potrivit.


Și pentru ca veni vorba de rugăciune... Domnul vrea o trezire printre popoare... și ne rugam și pentru trezirea în Târgoviște, România... un oraș cu foarte multi tineri, multi tineri care se declară creștini, dar puțini tineri care se implică într-o lucrare pentru Domnul...,dar să nu uităm: RUGĂCIUNEA ESTE CHEIA TREZIRII!!!
     Într-o zi, o idee, o mână de oameni, rugaciune, perseverență... s-au strâns peste 100 de persoane, pentru a realiza un eveniment de lauda pentru Domnul si de vestirea unei minuni: NAȘTEREA DOMNULUI PENTRU  MÂNTUIREA FIECĂRUIA!!!
 Iata ce a ieșit, poate fi și pentru tine: http://www.youtube.com/watch?v=WYvQeKSsZXM&feature=youtu.be


O seară buna >:D<

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu